Paul Veenemans Prijs 2018 - 10 & 11 november
10 en 11 november 2018: de Paul Veenemans Prijs, PVP2018

Schrijf je in via je vereniging op inschrijven.knrb.nl.

En, deelnemer, beantwoord ook deze vragen!

Ieder jaar organiseert een andere vereniging de wedstrijd om de Paul Veenemans Prijs. In 2018 is dat Hemus.

De wedstrijd is verdeeld over twee dagen en bestaat uit vier onderdelen. Roeien is voor alle deelnemers verplicht. Daarnaast moeten ze deelnemen aan minstens twee van de drie andere onderdelen, te weten hardlopen, schaatsen en wielrennen. Winnaar is de roeier of roeister die via een puntensysteem op het totaal van drie onderdelen de snelste is.

En als je niet meedoet om te winnen mag je ook inschrijven. Enige voorwaarde is dat roeier bent en de verschillende onderdelen kunt volbrengen.

Het programma vind je hier.

Nieuw!: MINICOMPETITIE
Je kunt dit jaar, naast je inschrijving als individueel deelnemer of als helft van een tweezonder, ook inschrijven als ploeg.
Een ploeg bestaat uit minimaal 5 leden. Elke ploeg heeft een naam. Binnen een ploeg ga je de minicompetitie met elkaar aan. De samenstelling van de ploeg, dus welke roeiers (m/v) er in de ploeg zitten, mag je zelf weten. Het kan je oude roeihuis zijn, of de ploeg waarmee je de WK hebt gevaren in een ver verleden, of je huidige zondagochtend-trainingsmaatjes of... Iedere roeier mag van maximaal één ploeg lid zijn. Per ploeg wordt de winnaar bepaald, dat is de persoon uit de ploeg die in de PVP2018-ranglijst de hoogste score heeft. Hemus stelt voor de winnaar van elke ploeg een prijs beschikbaar.

Nieuw!: PRIJS VOOR DE BESTE VROUW
De Paul Veenemans Prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de atleet die overall het best presteert over minimaal drie onderdelen uit vier. In de meeste gevallen is de winnaar een man. Dit jaar reiken we voor het eerst ook een prijs, de Sofie, uit aan de beste vrouwelijke atleet. Gegeven de aard van de wedstrijd is het wel van belang dat er dan minstens 40 dames meedoen. Vrouwen, roep je medemultisportsters op om mee te doen en win de Sofie!


Blijf op de hoogte!

Wil je alle informatie ontvangen zodra die beschikbaar is? Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan dit formuliertje op! Of stuur een mailtje aan pvp2018@hemus.nl.


Naam:
E-mailadres:
Eventuele vraag of opmerking:

Bondscoach Mark Emke over de PVP:
"Doe allemaal mee!"

Tijdens zijn roeicarrière van eind jaren zeventig tot begin jaren negentig deed KNRB bondscoach Mark Emke bijna altijd mee aan de Paul Veenemans Prijs. "Ik vond het prachtig, een stukje schaatsen, fietsen, lopen en roeien. Best lastig nog zo'n 10 kilometer tijdrit, de eerste keer zat ik nog met een flapperend shirt op de fiets en raadden ze me aan dieper te zitten om minder wind te vangen. Maar ik ging ieder jaar beter fietsen en vond het steeds leuker."

"Het is goed om je in meer sporten te ontwikkelen dan in roeien, een ander soort bewegingen te maken. Je hebt er het meest aan als je ook met de techniek van die sport aan de slag gaat. Tegenwoordig doet iedereen van die core stability oefeningen, maar schaatsen is ook een extreme core oefening. Ik vind eigenlijk dat iedere Nederlander moet kunnen schaatsen, en zeker roeiers. Mitchel Steenman, Gijs Vermeulen en Maaike Head hebben laten zien dat die sporten prima samengaan."

"Vroeger startte iedereen de Paul Veenemans Prijs, en het verbaast me dat dat nu niet meer zo is. Het argument dat het niet meetelt voor selectie vind ik onzin, het is een prestigieuze wedstrijd, en daar gaat het toch om als je roeier bent? Wij maken daarom voor onze roeiers ruimte in het schema zodat ze kunnen deelnemen, als ze willen. Het is ook op een gunstig moment in het seizoen. Ik zou zeggen: doe allemaal mee!"

Met dank aan:

voor het energielabel
van uw woning
en zonnepanelen
0645 200 414