Paul Veenemans Prijs 2018 - 10 & 11 november
Bepalingen voor het onderdeel schaatsen
Lees ook de Algemene Bepalingen PVP 2018 op deze pagina.
Schaatsen - de gang van zaken
Zie ook het plaatje hieronder
  1. Van 17.15 tot 18.15 uur: pastamaaltijd bij Hemus voor degenen die zich tevoren hebben aangemeld. Kosten: 6 euro per persoon.
  2. Iedereen gaat op eigen gelegenheid naar de Vechtsebanen, Mississippidreef 151, 3565 CE Utrecht.
  3. Alle deelnemers worden voor 19.25 uur verwacht in de kantine, Café Vechtsebanen. Degenen die niet met het hardlopen hebben meegedaan, kunnen zich dan registreren.
  4. De briefing van de deelnemers is daar om 19.30 uur.
  5. De start gaat in vier blokken, je weet tevoren in welk blok je start. Het eerste blok start om 20.30 uur.
  6. Een kwartier voor de start wordt het blok opgeroepen om te gaan inrijden op de inrijbaan. Als je het ijs op gaat, controleren we de been- en rugnummers, handschoenen en transponder. Ook in de inrijbaan blijf je zoveel mogelijk aan de binnenkant rijden, de schaatsers in de wedstrijd zullen immers proberen zo dicht mogelijk langs de blokjes van de binnenbaan te rijden.
  7. Na het inrijden wordt je blok naar het startvak in de buitenbaan geroepen, 20 meter voor de startlijn. Daar word je op startvolgorde neergezet voor een vliegende start. Om de ongeveer drie seconden start er een rijder.
  8. Je rijdt 11 ronden in de binnenbaan, dat is iets meer dan 4000 meter. Je laatste ronde wordt via de geluidsinstallatie aangekondigd, maar je ben er zelf verantwoordelijk voor dat je het juiste aantal ronden rijdt. Na de finish rij je het rondje uit en ga je direct van het ijs af als je weer bij de plek bent waar je het ijs op gegaan bent.
De ijsbaan:Locatie: Vechtsebanen, Mississippidreef 151, 3565 CE Utrecht